2010. 09. 15.

Torták



Az első tortám, amit fontanttal vontam be, avagy olvasztott pillecukor+ porcukor. Sajnos nem jól nyújtottam ki a tésztáját, így a szélein nem stimmelt, ezért csak a tetejét vontam be vele. A krém, csokis-vajas, ami az ismerősöknek nagyon ízlik, ezért ez a favorit nálunk :)
A rózsával kicsit bajlódtam, pedig nagyon sok youtube-videót néztem meg, hogy is készítik, de mikor te állsz neki, már nem is olyan egyszerű. A lényeg, kis köröket szaggattam a fondant tésztából, a széleit az ujjammal csipkéztem, vízzel összeragasztottam :) Kicsit hagyni kell száradni. A fehér  "puttyok", ahogy én nevezem, tojásfehérjéből és porcukorból vannak, melyet jól felvertem, sütőpapírra a torta sütése előtti napon kinyomtam, és hagytam száradni. Nővéremnek nagyon ízlett :)





A torta egy kedves kolléganő-barátnőnek készült születésnapjára. A barna rózsa csokiból van, melyet Kricky blogján láttam, tényleg nagyon egyszerű a recept a plasztik csoki, melyet könnyű formázni. A többi része pillecukorból van, melyhez ételfestéket kevertem. A kis virágokhoz sajna nem volt forma szaggatóm, amit már halálra kerestem a boltokban, így fogtam egy kiskanalat, aminek a végével kiszaggattam a tésztát. Utána kicsit késsel megigazítottam, majd a kezem melegétől könnyen megformáztam a széleit, ahol nem volt egyforma. A leveleket késsel vágtam ki.
Sajnos az egész tortát bevonó fondattal túl sokat vártam, vagy sok porcukrot tettem hozzá, néhány helyen szakadt lett :( , de ahhoz képest, hogy ez a második ilyen tortám, nekem (és az ünnepeltnek is szerencsére :D) tetszett. Belül vajas-kakaós krémmel vontam be, a felső réteg, pedig hulala tejszínhabot + meggy ízesítést kapott.



Kricky nagyon ügyes, megihletett a kézügyessége :)

2 megjegyzés: