2010. 11. 02.

Csupa-csokis csokitorta



Nos igen, nem sikerült olyan szépen, mint terveztem,de oka az időkeret volt (2 órám volt összeütni valamit). Nővéremnek készült, kérése, hogy kívül-belül csokis legyen. 
Kívül plastic csokival borítottam. (Az ötletet Kricky-től lestem, mint oly sokszor.)

Hozzávalók egy adag plastic csokihoz: 
90 gramm (1 tábla) Boci étcsoki  (valamint fehércsoki)
2 ek. méz olvasztva
3 kiskanál kukoricakeményítő



Az étcsokit (vagy fehércsokit) vízgőz felett megolvasztjuk, közben az olvasztott mézhez keverjük a keményítőt. 
A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. 
Sütőpapírra kiöntjük, és hagyjuk kihűlni.
Mikor megdermedt, átgyúrjuk, akár többször is. (Ez sokáig tartott nálam, nem kell félni :) ) 
A végeredményt folpackba légmentesen csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten.

Nekem a torta bevonásához kellett 2 tábla étcsoki, valamint vettem ugyanennyit a fehérből is. 
A szélén azért lett ilyen kerítés-szerű, mert a végén túl sok keményítővel sodortam ki a csokit, hiszen attól gyorsabban szilárdul. Viszont így nem tudtam olyan nagy kört sodorni, hogy az egész tortát befedje, így valamit ki kellett találnom a szélére. 
Hát nem mondom, hogy szép, de talán nem is olyan nagyon csúf, a lényeg, szerették, ették, és ez nekem elég :)
Szerettem volna még legalább 4 rózsát a tortára, de nem volt időm :( legközelebb időben nekiállok!

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Te nyerted nálam a táskát, gratulálok! Jelentkezz, kérlek az e-mail címemen. (ledorka@gmail.com)

    VálaszTörlés
  2. Már megtettem a szükséges lépéseket, hogy a táska megérkezhessen hozzám, alig várom! :)
    Életem első nyereménye! :D

    VálaszTörlés